Lees hier over Wordpress.

Wordpress is een erg handig medium om snel en goed een websites te bouwen

Wordpress is een handig systeem om zonder te kunnen coderen al een mooie site te maken die vaak al zeer responsive en modern is. Wordpress werkt door zelf een handige basis in huis te hebben waar je al mooie dingen mee kan maken, maar het komt pas echt tot zijn recht als je met plugins aan de gang gaat, zo kan je zonder te kunnen coderen heel veel bouwen, vaak wat zonder al te veel problemen werkt.

Pluspunten:
  • Snel mee te werken.
  • Veel moderne designs.
  • Weinig kennis van coderen nodig.
Minpunten:
  • Mogelijk niet zo efficent als een website die helemaal gedesigned en gecodeerd is.
  • Kost wat tijd om in te komen.
  • Achterdochtige plugins kunnen mogelijk schadelijk zijn of de website vertragen.

Stap 1 | Thema uitzoeken

Het thema is belangrijk voor je site, want dit is namelijk hoe je site er uit zal komen te zien. er zijn een hele boel thema's via Wordpress beschikbaar. Er is altijd een thema die er goed uit ziet waar je mee kan werken. Alle thema's zijn te downloaden met 1 klik via Wordpress.

Stap 2 | Plugins

Voor je site is het belangrijk dat je de goede plugins kiest zodat je site goed zal werken naar behoren. Denk aan plugins zoals woocommerce voor als je bezig wil met een webshop, Of contact form 7 als contact formulier plugin. Zo zijn er nog wat plugins die nodig zijn voor je website. Maar zoals je ziet is wordpress zelf eigenlijk het frame van een huis waar je zelf tegen aan gaat bouwen. Alle plugins zijn met 1 klik via je Wordpress site te downloaden.

Aangeraden plugins:

Kunnen we u helpen?

Stuur ons een berichtje!

Stap 3 | Website aanpassen

Nu je alles hebt geinstallerd wat je denkt nodig te hebben kunnen we aan de slag met je website aanpassen en mooi te maken. Eerst passen we het thema aan naar wat gewenst is en daarna passen we de paginas aan, dit kan de doen door een plugin te gebruiken zoals Elementor. Je zou hier ook wordpress zelf mee kunnen gebuiken alleen heb je dan niet zoveel mooie "componenten" als dat je zou hebben met een plugin.

Stap 4 | Content plaatsen

Nu je site er mooi uit zien word het tijd om je tekst, fotos en producten te plaatsen, dit kan je doen door middel van de Wordpress page editor of door een geinstallerde plugin.

Stap 5 | Plugins instellen

Nu alles er goed uit ziet en gevuld is word het tijd om alle plugins goed in te stellen, zoals voor een webshop zal het 1 en ander moeten worden ingesteld worden over het betalen. Mocht je hier geen verstand van hebben is dat geen probleem, ik helpen je hier graag bij!

Ik hoop dat ik je een inkijkje heb kunnen geven in hoe Wordpress werkt. Ik neem het graag met je door wanneer daar tijd voor is! Wellicht je nu een beetje weet hoe alles werkt kan je ook er over na denken wat je graag zelf zou willen doen of aan mij zou willen overlaten :).

8 november 2020